Har du tanker om at påbegynde et nyt IT-projekt, implementere et CRM system eller noget helt tredje, og har brug for at finde et nyt IT-konsulenthus? Eller vil du gerne evaluere din nuværende løsning? Vi har her lavet en liste med 7 spørgsmål, som vi mener, at du bør tage stilling til, når du skal vælge en nyt IT-konsulenthus eller bedømme din nuværendes performance.
1. Hvor langt er I afklaringen af jeres behov?
Når man skal vælge den samarbejdspartner man bruger til sit IT projekt er det først og fremmest vigtigt at være klar over hvor præcist man har fået afdækket sine behov. Der er ofte ting som ikke er helt afklaret, og måske ting der skal udfordres. Hvis man står i den situation er det vigtigt med en partner der kan sætte sig grundigt ind i jeres forretning og stille de rigtige spørgsmål. En succesfuld implementering mister sin værdi hvis det ikke er de rigtige ting man har implementeret. Hvis man derimod er helt klar i sine krav, skal det primære fokus i stedet være på solid teknisk infrastruktur og gennemtænkt design der sikrer lang levetid og minimalt vedligehold.
2. Hvilke kompetencer har du i virkeligheden brug for?
Har du brug for en leverandør eller en samarbejdspartner? Skal det være nogen der indgår som ’arme og ben’ eller skal der være hjælp med styring af leverancen og den overordnede arkitektur for løsningen og infrastrukturen.
3. Har IT-partneren skabt gode resultater i tilsvarende virksomheder som jeres?
Hvis du har fundet et godt IT-konsulenthus, kan deres IT-konsulenter selvfølgelig sætte sig ind i jeres virksomhed og de problemer I har og finde gode løsninger på de udfordringer der arbejdes med. Relevant erfaring fra tilsvarende situationer er dog guld værd, da der altid kan opstå uforudsete problemer eller ting man glemmer at tage højde for. Jo flere gange man har prøvet det før, desto bedre ved man hvilke ting man skal huske at tage med i overvejelserne undervejs. Derudover kan man trække på tidligere udviklede komponenter og teknikker og derved spare tid på udviklingen.
4. Hvad er jeres business case?
Når man skal i gang med et projekt er det vigtigt at afklare hvorfor man går i gang, og hvad man regner med at få ud af det. Det gør det også nemmere at begrunde den investering i tid og ressourcer det kræver og hjælper med at holde fokus og motivation hos de ansatte der deltager i projektet.
5. Hvad er dit budget og er det realistisk i forhold til dine behov?
Et godt IT-projekt med en solid business case kan oftest tjene sig selv ind hurtigt, men forventningerne til omfang og budget skal stadig være afstemt på forhånd. Hvis man vil nå langt på et lille budget kan det blive en udfordring. Her er det også vigtigt med en IT-partner der rent faktisk leverer det I har brug for og ikke alt muligt andet som brænder budgettet af uden at levere værdi fra starten.
6. Hvad er jeres behov for fleksibilitet?
Det kan ske for mange virksomheder at man undervejs i et projekt bliver klogere på nogle ting der kræver at man tilpasser et projekt. Det kan være både indhold og tidsplan. Her er det vigtigt at overveje en samarbejdspartner der kan være fleksibel og tilpasse sig, så I stadig kommer i mål med de ting I ønsker.
7. Kan du se dig selv samarbejde med kontaktpersonen hos IT-partneren?
Henover et projekt med implementeringen af et nyt IT-system kommer I til at bruge meget tid sammen med den partner i har valgt, og det er derfor ikke uden betydning at der er god kemi og at man føler at der er grobund for at godt samarbejde.