Mere fokus på medlemmerne blev et farvel til ERP

Vi blev kontaktet af en fagforening med over 60.000 medlemmer. Fagforeningen havde en ambitiøs vækststrategi hvor de blandt andet gerne ville have, at flere medlemmer skulle finde fagforeningen relevant og bruge fagforeningen aktivt. Samtidig ville de gerne have flere medlemmer. For at nå deres mål, havde fagforeningen valgt at udskifte deres tidligere medlemsløsning.

 

Ønske om at blive mere udadvendte og medlemsorienterede

Fagforeningen gik fra en ERP-løsning til en CRM-løsning, som giver dem langt bedre muligheder for at være udadvendte og medlemsorienterede.

 

Bred medlemsløsning, hvor de forskellige IT-systemer taler sammen.

I dag har fagforeningen en bred medlemsløsning bestående af flere forskellige moduler. De to centrale moduler i løsningen er kontingentopkrævning og sagshåndtering. Processen med at kontingentopkræve er ikke altid ligetil, og netop derfor var det vigtigt, at de fik et modul til at hjælpe dem med at udregne og opkræve de rette beløb hos deres medlemmer. Sagshåndtering
er ligeledes en stor del af løsningen og indeholder al data og information om sager med medlemmer. Det kan eksempelvis være problemer med en chef, konflikter på arbejdspladsen eller brug for hjælp til gennemgang af lønseddel.

Foruden de to centrale moduler i deres brede medlemsløsning, har fagforeningen også fået disse moduler:

  • Kursus og Arrangementer, der gør det muligt at vise kurser og arrangementer på hjemmesiden og administrere forløbene fra start til slut.
  • Tillidshverv, så de har styr på deres tillidshvervsrepræsentanter og arbejdsmarkedsrepræsentanter i de forskellige foreninger. Eksempelvis har de nu overblik over om repræsentanterne har taget de fornødne kurser og kan nemt se når der kommer nye
    til eller når der er nogle der aftræder deres rolle.
  • Udvalg og netværk, der giver overblik over medlemmer, deres rolle og anciennitet.
  • Selvbetjening, som giver medlemmer mulighed for at logge ind på deres egen side.

En IT-løsning fungerer bedst, hvis de forskellige IT-systemer taler sammen. Derfor har fagforeningen fået en løsning, der er integreret med deres eksisterende marketingsystem Agillic og deres økonomisystem.

 

Med deres nye CRM-system, kan fagforeningen i dag:

  • Spare tid på krævende og manuelle processer
  • Agere hurtigere
  • Arbejde smartere da arbejdet ikke længere foregår i medarbejderes mailbokse, men alt er samlet i deres IT-system
  • Tracke alt hvad de laver (og har bedre mulighed for at optimere)